Сьогодні в Мінську збереться контактна група щодо Донбасу – Тандіт

Читать на русском
У середу, 26 жовтня, в Мінську відбудеться засідання контактної групи, перше після зустрічі в Берліні.
Юрій ТандітФото: www.radiosvoboda.org

У середу, 26 жовтня, в Мінську відбудеться засідання контактної групи, перше після зустрічі в Берліні.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів радник глави СБУ Юрій Тандіт, повідомляє «Слово і Діло».

«Найголовніше, що вже позначені ці три точки, щодо яких ми виконуємо домовленості. Ми говоримо про те, що будуть відводитися війська, й щодо трьох населених пунктів уже ведеться робота, причому це була українська ініціатива. Поки приймаються рішення нагорі за ініціативою політиків, ми реалізовуємо цей план. Нам необхідний цей досвід, який у нас є, рухатися далі й щодо інших населених пунктів, що й буде реалізовуватися за «Мінськом». Уже частина делегації поїхала», – повідомив Тандіт.

«Нормандська четвірка» не досягла загальної думки – КучмаВідсутність спільної заяви лідерів нормандської четвірки показує, що загальна думка ще далеко не досягнута. Таку думку висловив представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

Він наголосив, що зустрічі в Мінську «мають для нас фундаментальне значення».

«Для мене важливе засідання гуманітарної підгрупи, на якій буде вирішуватися пріоритетне питання – звільнення заручників», – додав він.

Нагадаємо, представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма висловив сумнів, що дорожня карта з імплементації Мінських угод зможе забезпечити реальне забезпечення миру на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: