Греція отримає транш від ЄС

Читать на русском
Європейський механізм стабільності (ESM) схвалив виділення Греції 2,8 мільярда євро в рамках третьої кредитної програми.

Сьогодні рада директорів Європейського механізму стабільності (ESM) схвалила виділення Греції 2,8 мільярда євро в рамках третьої кредитної програми після ухвалення країною необхідних реформ.

Про це йдеться в заяві на сайті ESM, передає «Слово і Діло».

«Сьогоднішнє рішення виплатити 2,8 мільярда євро Греції є ознакою того, що грецький народ постійно прогресує в реформуванні своєї країни. Уряд завершив основні віхи в галузі пенсійної реформи, управлінні банками, енергетичному секторі та зборі податків», – йдеться в заяві.

У документі також прогнозується, що зростання грецької економіки може прискоритися наступного року, якщо уряд продовжить здійснення реформ, погоджених у програмі ESM.

Греція ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄСМіністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що грецький парламент завершив процес ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

Сума в 2,8 млрд євро складається з двох частин – 1,1 млрд євро були затверджені після виконання грецькою владою 15 умов і буде використовуватися для обслуговування боргу, ще 1,7 млрд євро будуть виплачені після отримання позитивної оцінки щодо заборгованості Греції. Ця сума буде виділена на спеціальний рахунок для погашення заборгованості.

Після виплати затвердженої сьогодні суми фінансова допомога від ESM для Греції складе 31,7 млрд із загальним обсягом програми до 86 млрд євро.

Нагадаємо, раніше «Укртрансгаз» підписав меморандум про співпрацю з операторами ГТС Греції (DESFA S. A.), Болгарії (Bulgartransgaz EAD) та Румунії (Ngtc Transgaz S. A.).

Відзначимо, що в МВФ назвали Україні умови для отримання четвертого траншу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: