Мінінфраструктури змусить маршрутників перейти на е-квитки

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури розроблена низка заходів, які мають впорядкувати роботу маршрутних таксі в Україні.

Міністерство інфраструктури України розробило низку заходів, які мають впорядкувати роботу маршрутних таксі в країні.

Зазначені ініціативи стануть предметом розгляду Верховної Ради в рамках Дня інфраструктури 3 листопада. Про це в інтерв'ю ТСН розповів очільник відомства України Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Ми зараз готуємо низку підзаконних актів на рівні постанов Кабміну, якими маємо врегулювати питання безпеки. Також це буде розглянуто під час інфраструктурного дня в Раді, 3 листопада. Будуть підвищені вимоги до безпеки та комфорту громадян і лібералізований сам ринок», – зазначив він.

ЄС виділить 200 мільйонів євро на розвиток міського транспорту в УкраїніЄвропейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямованих на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

Серед проблем, які потребують врегулювання на законодавчому рівні, Омелян назвав безпеку перевезень пасажирів та відсутність контролю за доходами водіїв маршруток.

«Проблема з тим, що в нас багато так званих маршруток переобладнані з вантажних мікроавтобусів без жодних заходів безпеки ... На жаль, у нас є проблема, що багато маршруток – нелегальні, вони не сплачують податків. Крім того, водії можуть дурити своїх роботодавців, тому ми хочемо запровадити єдиний електронний квиток», – зазначив міністр.

Нагадаємо, що київська влада найближчим часом оголосить конкурс на обслуговування 112 маршрутів громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: