Обрані торік мери виконали лише кожну 12-ту передвиборчу обіцянку

Читать на русском

Через рік після місцевих виборів-2015 із 340 зареєстрованих «Словом і Ділом» обіцянок мерів обласних центрів України виконані лише 29.

Про такі результати моніторингу виконання обіцянок йдеться в матеріалі «Перша річниця місцевих виборів. Як мери виконують свої обіцянки?».

«На жаль, втішного у статистиці виконання передвиборчих обіцянок градоначальниками найбільших міст України виявилося вкрай мало: в середньому за цей час міські голови, діяльність яких моніторить «Слово і Діло», виконали лише... кожну дванадцяту передвиборчу обіцянку», – йдеться в огляді.

Таким чином, середній рівень відповідальності серед обраних торік міських голів лише трохи перевищив позначку у 8%.

Найбільшу кількість обіцянок виконав мер Тернополя Сергій Надал (4 з 25, виокремлених із програми), по 2 зобов'язання за рік вдалося реалізувати міським головам Чернівців Олексію Каспруку, Рівного – Володимиру Хомку, Львова – Андрію Садовому та Миколаєва – Олександру Сєнкевичу.

Є мери, які не виконали взагалі нічого з обіцяного. Серед них – керівники найбільших міст: Віталій Кличко (Київ) і Геннадій Труханов (Одеса).

«Вимірюючи «середню температуру по палаті», ми не могли не звернути увагу на цікавий факт: найгірше виконують обіцянки голови найбільших міст. Наприклад, київський голова Віталій Кличко та одесит Геннадій Труханов поки не реалізували жодного передвиборчого зобов’язання. В першого їх налічується 16, а в другого – взагалі 26. Складно уявити майже три десятки програмних обіцянок, жодну з яких не можна було виконати протягом року. Весь цей час одесити чекають на виконання таких важливих пунктів трухановської програми, як розв’язання проблеми каналізації, запровадження новітніх систем очищення питної води, вирішення сміттєвого питання, рекультивація полів зрошення та Лузанівських озер, міська програма заміни непрацюючих ліфтів, започаткування сучасної системи управління містом «електронне місто», забезпечення доступності пляжів та багато іншого», – зазначає видання.

Щодо столиці, то, як зазначається в матеріалі, поки нереалізованими залишаються такі обіцянки Кличка, як нова транспортна схема й пішохідна зона в центрі міста, зниження ставки земельного податку для інвестиційних проектів, впровадження нових правил благоустрою, завершення розробки програми «Смарт-Сіті» та системи електронного управління.

Детальніше читайте в огляді «Перша річниця місцевих виборів. Як мери виконують свої обіцянки?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: