До санкцій проти Росії долучилися ще чотири країни – Могеріні

Читать на русском
Норвегія, Албанія, Чорногорія та Ліхтенштейн продовжили санкції проти Росії до 15 березня 2017 року в зв'язку з агресією в Україні.
Федеріка МогерініФото з відкритих джерел

Норвегія, Албанія, Чорногорія та Ліхтенштейн продовжили санкції проти Росії до 15 березня 2017 року в зв'язку з агресією в Україні.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики й безпеки Федеріки Могеріні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Україна буде домагатися продовження санкцій проти РФ на 2017 рікЯкщо до кінця листопада не відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн нормандської четвірки, які будуть готувати затвердження дорожньої карти, санкції проти РФ можуть бути посилені.

«Країни-кандидати (на вступ до Євросоюзу – Ред.) Чорногорія та Албанія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія та Ліхтенштейн, а також Україна долучилися до цього рішення (про продовження санкцій – Ред.)», – йдеться в заяві.

Також повідомляється, що ці країни приведуть свою політику у відповідність до рішення Ради ЄС.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Президент Петро Порошенко указом продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і водночас розширив список осіб, які підпадають під санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: