Європарламент закликав країни ЄС зменшити закупівлі російського газу

Читать на русском
Європарламент закликає знижувати газову залежність від Росії шляхом підвищення ролі зрідженого природного газу, розширення ємностей газосховищ, підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

Європарламент закликав країни ЄС надалі зменшувати залежність від російського газу за рахунок підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

Про це йдеться в резолюції Європарламенту, ухваленій у вівторок, 25 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Якщо всупереч європейським інтересам Nord Stream 2 все-таки буде збудований, то це обов'язково вимагатиме надійної оцінки доступності терміналів СПГ та детальної оцінки стану газового коридору Північ-Південь, щоб мати можливість компенсувати закриття шляхів поставок Центральної та Східної Європи», – йдеться в доповіді.

Крім того, Європарламент підтримав дії Єврокомісії, Європейської зовнішньополітичної служби та окремих країн ЄС у проведенні «енергетичної дипломатії, спрямованої на побудову заснованого на правилах, прозорого й добре функціонуючого світового газового ринку».

У Бундестазі закликали зупинити будівництво «Північного потоку-2»Депутат Бундестагу Омід Нуріпур закликав до зупинки проекту газопроводу «Північний потік-2» дном Балтійського моря в зв'язку з діями Росії в Сирії.

Цілі зниження залежності від занадто вузького кола постачальників газу має сприяти й торгова політика ЄС, вважають європарламентарі.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що лідери країн «Вишеградської четвірки» ухвалили рішення об'єднатися й виступають проти реалізації проекту «Північний потік-2».

Раніше міністр економічного розвитку Італії Карло Календа заявив, що Італія не бачить для себе в проекті «Північний потік-2» стратегічних переваг – збільшення потужностей газопроводу ускладнить ситуацію на енергетичному ринку Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: