Вінницю підключають до другого джерела електроенергії – «Укренерго»

Читать на русском
Укренерго модернізує підстанцію Вінницька 750 кВ, що збільшить доступну потужність у регіоні на 150 МВт.

Модернізація підстанції «Вінницька» 750 кВ, що проводиться нині, дозволить ввести в дію крило 110 кВ, завдяки якому доступна потужність у регіоні збільшиться на 150 МВт.

Це дозволить підключити Вінницю та прилеглі міста до другого джерела електроживлення пише на своїй сторінці в Facebook директор із комунікацій та міжнародного співробітництва ДП НЕК «Укренерго» Михайло Бно-Айріян, передає «Слово і Діло».

«Що таке 150 МВт? Наприклад, аеропорт із середнім пасажиропотоком ву 5-8 мільйонів людей (рівень «Борисполя») споживає до 10 МВт електроенергії. Звичайно, Вінницькій області не потрібні п'ятнадцять «борисполей», але замість аеропортів можуть бути десятки середніх промислових підприємств. Простими словами, 150 МВт – це дуже багато, й це додаткова можливість для області зростати, розвиватися й заробляти живі гроші. Ось так, дуже просто, «Укренерго» бере участь у ланцюзі мультиплікатора ВВП країни», – пише він.

Westinghouse приступає до підвищення ефективності українських АЕСНАЕК «Енергоатом» і Westinghouse Electric досягли домовленості про поглиблення партнерства, яке забезпечить передачу технологій та інформації для підвищення безпеки та ефективності АЕС України.

Об'єкт має особливу важливість, тому що він є сполучною ланкою основних ліній електропередач відразу двох АЕС – Рівненської та Хмельницької. Будівництво ведеться за кошти донорів, переважно Світового банку.

Він також додав, що за умови збереження темпів будівництва в 2018 році підстанція буде повністю модернізована й відповідатиме найостаннішим вимогам безпеки та автоматизації.

Як повідомлялося раніше, на підстанції «Вінницька» Південно-Західної енергосистеми України готуються встановити другий автотрансформатор потужністю 125 МВА, що забезпечить залучення додаткових інвестицій для розвитку промисловості в регіоні.

Нагадаємо, що НАЕК «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 чинниих блоків АЕС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: