Київ залишиться без тепла через розстрочку на оплату «комуналки» – «Київенерго»

Читать на русском
Вирішити питання з розстрочкою з оплати ЖКП можна, лише змінивши умови оплати закупівлі газу та нарахування штрафів за борги підприємствам теплокомуненерго.

ПАТ «Київенерго» заявляє про високі ризики дестабілізації енерго- та теплопостачання в зв'язку із запровадженням Кабінетом міністрів можливості розстрочення оплати послуг з опалення для домогосподарств, що не отримують субсидію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Розстрочення платежів для всіх клієнтів, які не охоплені держсубсидіями на тепло, може обернутися драматичним приростом боргів протягом опалювального сезону і, як результат, нездатністю компанії оплатити необхідний для виробництва тепла та електроенергії газ (у випадку «Київенерго») через відсутність обігових коштів», – йдеться у відповіді компанії.

У компанії вважають, що в зв'язку з розстрочкою ризик порушення стабільності енергопостачання можна зняти, лише змінивши умови оплати закупівлі газу та нарахування штрафів за борги підприємствам теплокомуненерго.

Експерт: комуналка в розстрочку – свідчення того, що грошей нема і взяти їх немає звідкиНезалежний експерт із питань енергетики розповів, чому уряд вирішив впроваджувати розстрочку за комунальні послуги.

Нагадаємо, що 19 жовтня Кабмін запровадив можливість розстрочки оплати житлово-комунальної послуги з опалення для домогосподарств, які не отримують субсидію.

Споживачі отримали можливість в опалювальний період платити лише 50% рахунку за використану теплову енергію, інші 50% – доплачувати в неопалювальний період (із травня до вересня), тобто оплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року.

У Кабміні розраховують запровадити механізм розстрочення оплати вартості житлово-комунальних послуг із середини листопада поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: