В СБУ підтвердили справжність частини документів зі зламаної переписки Суркова

Читать на русском
У Службі безпеки України підтвердили збіг деяких електронних листів зі зламаного хакерами листування помічника Путіна Суркова з наявними в них документами.
Владислав Сурков

Частина оприлюдненого хакерами листування помічника російського президента Владислава Суркова підтверджується наявними в СБУ фактами.

Так прокоментував перебіг вивчення документів, що були викладені в мережу хакерською групою «Кіберхунта», керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Більшість із тих документів ... нами фактично підтверджена їхня справжність, їхня відповідність до документів, які нами раніше вилучалися в осіб, які безпосередньо пов'язані з російськими спецслужбами й працюють, завербовані, на російські спецслужби», – заявив Ткачук.

Експерт пояснив, навіщо «санкційний» Сурков приїжджав до БерлінаПолітолог пояснив, чому, незважаючи на заборону в'їжджати на територію ЄС, помічник Путіна був присутній на переговорах у Берліні.

За його словами, йдеться про окремі файли, які збігаються з документальними матеріалами, вилученими Службою в рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті.

Ткачук зазначив, що людина, в якої були вилучені ці документи, зараз перебуває в Росії.

«Зараз вона перебуває, наскільки мені відомо, на території РФ. Це відома людина, яка є лідером радикальних підрозділів русинського руху на Закарпатті. Її прізвище починається на літеру Г», – повідомив керівник апарату СБУ.

Своєю чергою, в Кремлі причетність Суркова до оприлюднених документів заперечують. «Йому постійно щось приписується – чи то нашими хакерами, чи то зарубіжними хакерами. Він дуже талановита людина, й тому, природно, всі прагнуть йому щось приписувати. Найчастіше це не відповідає дійсності», – заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, оприлюднені «Кіберхунтою» матеріали нібито містять план дестабілізації ситуації в Західній Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: