Право народу на відкликання влади так і залишилося в обіцянках Рабіновича

Читать на русском
Народний депутат провалив чергову популістичну обіцянку, цього разу – про відкликання на вимогу громадян представників усіх гілок влади.
Вадим РабіновичФото: "Корреспондент"

Народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Вадим Рабінович не виконав чергову свою обіцянку, цього разу – щодо надання громадянам права на відкликання представників усіх гілок державної влади.

Відповідне зобов’язання нардепа «Слово і Діло» зареєструвало 13 березня поточного року.

«Мають бути параметри відкликання – депутата, суддів, прем'єра, Президента... Я хочу ініціювати законопроект про право відкликання в кожній із гілок державної влади, тоді ми отримаємо хоч мінімальні можливості впливати на таку владу», – заявив тоді Рабінович.

Вадим РабіновичНародний депутат України
Рабінович ініціює законопроект про право відкликання представників усіх гілок державної владиСказано 13 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Однак і через 7 місяців потому ця заява не була втілена: як з’ясувало «Слово і Діло», станом на 24 жовтня Рабінович не ініціював у Верховній Раді жодного законопроекту, що передбачав би відкликання представників усіх гілок влади.

Нагадаємо, чимало народних обранців свого часу пообіцяли ініціювати створення процедури для відкликання народного депутата. Серед них, наприклад, Ярослав Дубневич, про якого вже писало «Слово і Діло».

Право народа на отзыв власти так и осталось в обещаниях РабиновичаSlovoiDilo

Всього Вадим Рабінович виконав лише 15% власних обіцянок, що позбавило його змоги посісти високо місце в рейтингу відповідальності українських парламентарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: