Мін'юст пригрозив Росії новими санкціями через Сенцова і Кольченка

Читать на русском
За словами Петренка, розширення персональних санкцій проти російських чиновників буде відповіддю на знущання над політв'язнями.
Міністр юстиції України Павло Петренко

Міністерство юстиції України буде ініціювати розширення персональних санкцій проти чиновників РФ, якщо незаконно засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернуті Україні.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook.

«Повернення дітей в Україну – це обов'язкова умова подальшого діалогу. Якщо російська сторона не зробить цього і продовжить знущання над політв'язнями, я буду ініціювати розширення персональних санкцій проти причетних до цього російських чиновників», - заявив він.

За його словами, Україна продовжить боротися за Сенцова і Кольченка.

Порошенко затвердив санкції проти «списку Савченко-Сенцова»Відсьогодні діють персональні санкції проти осіб, причетних до затримання, засудження та ув’язнення Савченко, Сенцова й Кольченка.

«Я особисто буду займатися всіма питаннями, які стосуються можливості звільнення Сенцова і Кольченка, в міжнародних організаціях та судових органах. Зараз вже напрацьовується план дій, який я представлю пізніше. Ми змусимо Кремль визнати їх українське громадянство», - зазначив Петренко.

Зазначимо, раніше Британія закликала Кремль негайно звільнити засуджених громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Нагадаємо, РРосія відмовила Україні в екстрадиції ув'язнених в РФ Олександра Кольченка та Олега Сенцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: