Сьогодні в Києві стартує кінофестиваль «Молодість»

Читать на русском

22 жовтня у столиці пройде кінофестиваль Молодість. Протягом дев'яти фестивальних днів у столиці планується показ 250 фільмів.

З 22 по 30 жовтня в Києві вже в 46-й раз пройде кінофестиваль «Молодість». В рамках заходу у столиці покажуть 250 фільмів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає «Слово і Діло».

Відкриття фестивалю відбудеться в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

30 жовтня відбудеться день глядача в рамках фестивалю. Фестиваль відкриється однією з найгучніших прем'єр Венеціанського кінофестивалю - французькою стрічкою Стефана Бризі «Життя», знята за однойменним романом Гі де Мопассана.

Фільмом закриття стане остання кіноробота Анджея Вайди «Післяобрази». Польська оскарівська комісія висунула «Післяобрази» на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

«Післяобрази» - це історія художника-авангардиста Владислава Стржеминьского (1893-1952), який піддавався переслідуванням в Польщі як противник соціалістичного реалізму.

Також серед найбільш очікуваних подій фестивалю - угорська програма, присвячена революції 1956-го року в Угорщині «Угорська рапсодія» (Угорська рапсодія).

Нагадаємо, що кінофестиваль «Молодість» засновано в 1970 році як огляд студентських і дебютних стрічок молодих українських кінематографістів. З 1987 року фестиваль став міжнародним.

Щорічно кінофестиваль збирає гостей та учасників з понад 60 країн світу, а всього фестивальні заходи та кінопокази відвідують десятки тисяч гостей та глядачів.

На участь у програмі 46-го КМКФ «Молодість» надійшло понад 2000 заявок, з яких було відібрано близько 250 учасників з 60 країн.

Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада прийняла закон у другому читанні про державну підтримку кінематографії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: