Місцева влада до кінця жовтня має закінчити перерахунок субсидій – Розенко

Читать на русском
До кінця жовтня Україна повинна завершити перерахунок субсидій. На даний момент субсидії оформили 6,1 млн домогосподарств.

До 31 жовтня в Україні повинні завершити перерахунок субсидій на опалювальний сезон.

Таке розпорядження дав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на селекторній нараді з питань опалювального сезону регіональним органам соцзахисту, передає «Слово і Діло».

«Будь ласка, розрахуйте свої сили так, щоб до кінця жовтня завершити перерахунок субсидій, які встановлюються на новий опалювальний сезон», - сказав віце-прем'єр.

Також він доручив обласним державним адміністраціям затвердити регіональні цілі і плани по залученню домогосподарств до системи субсидій до листопада.

На даний момент, за інформацією Розенко, субсидії оформили 6,1 млн домогосподарств.

Нагадаємо, згідно з прогнозом Мінсоцполітики, в новому опалювальному сезоні близько 9 млн домогосподарств з 15 млн будуть отримувати субсидії.

У меморандумі, підписаному Україною і МВФ, зазначено, що Україна до кінця березня 2017 року повинна монетизувати житлові субсидії та пільги.

Раніше повідомлялося, що соціальні інспектори вибірково будуть влаштовувати перевірки, під час яких будуть цікавитися умовами життя і доходами сімей, які отримують субсидії.

Нагадаємо, що показник охоплення субсидій по Києву становить 18,9%, це в два рази нижче середньоукраїнського рівня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: