Служба зайнятості звільняє 40% персоналу

Читать на русском
Чисельність працівників базового рівня, які надають послуги клієнтам, навпаки буде збільшена на 6 відсотків.

Державна служба зайнятості планує передати ряд адміністративних функцій базових центрів зайнятості на регіональний рівень, що призведе до скорочення персоналу, яка займається адміністративно-господарською діяльністю, на 40%.

Разом з тим, чисельність працівників базового рівня, які надають послуги клієнтам, буде збільшена на 6%, заявив в.о. голови Центрального апарату Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко під час робочої поїздки в Рівненську область, передає «Слово і Діло».

«Звичайно, без відповідних законодавчих змін досить важко впроваджувати позитивні зміни в роботі Служби. Так, ми пішли на серйозне скорочення працівників, що займаються адміністративною та господарською діяльністю і, разом з тим, збільшуємо кількість персоналу, який буде безпосередньо надавати послуги населенню і роботодавцям», – говорить він.

За його словами, очікується, що після відповідних реорганізаційних дій чисельність працівників базового рівня в цілому буде зменшена майже на 9%.

Це призведе до зменшення кількості приміщень Служби на 41 одиницю, з яких 6 – орендуються. Це також призведе до значного скорочення витрат Служби на придбання предметів, обладнання, інвентаря, оплату оренди та комунальних послуг.

Як зазначив в.о. голови ДСЗ, для мінімізації адміністративного навантаження і підвищення ефективності роботи, центри зайнятості також втратять статус юридичних осіб, замість них будуть створені філії. Цей крок дозволить розвантажити базові центри з точки зору документообігу і дозволить сфокусуватися на наданні послуг населенню і роботодавцям.

Розенко обіцяє створити Національне агентство зайнятостіСказано 20 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Після відповідних кадрових змін загальна кількість співробітників служби зайнятості буде скорочена до 12 230 працівників.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляв, що Службу зайнятості необхідно докорінно реформувати. Серед посередників, які існують на ринку праці між працівниками і роботодавцями, цей орган найменш ефективний.

Нагадаємо, що Павло Розенко, будучи міністром соціальної політики, в 2015 році звільнив усіх керівників Держслужби зайнятості, а її глава був заарештований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: