НБУ запустив сайт національної системи електронних платежів

Читать на русском
В НБУ назвали пріоритети Простір, серед яких розвиток електронних грошей, можливість надання фінпослуг за допомогою операторів мобільного зв'язку.

Національний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

Про це повідомив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Сергій Шацький на презентації сайту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Finclub.

За його словами, для розвитку платіжної системи необхідно спрямувати зусилля не тільки на емісію карт, але і на розвиток інфраструктури по всій території України, не обмежуючись центральними мегаполісами.

Регулятор відзначає, що серед пріоритетів «Простір» розвиток електронних грошей, можливість надання фінпослуг за допомогою операторів мобільного зв'язку (на основі електронних грошей «Простір»).

НБУ очікує, що до 2020 року рівень готівкових платежів скоротиться на 20-25%, тоді як за підсумками першого півріччя 2016 року готівкові операції становили 69,6%.

На даному етапі НБУ веде переговори з пошуку партнера «Простір» для можливості здійснення міжнародних платежів, проте це не є пріоритетом в даний час.

Гонтарева планує обмежити готівкові розрахунки до 1000 євроСказано 9 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

В даний час кількість банків-учасників системи «Простір» становить 45 фінустанов.

Емітентами карт системи «Простір» є Ощадбанк, «Райффайзен Банк Аваль», Діамантбанк, Полікомбанк. Крім того, в обігу залишилися картки НСМЕП, випущені Укргазбанком і Регіон-Банком.

Нагадаємо, що днями в Україні зазнали заборони російські платіжні системи «Золота Корона», «Юністрім», «Колібрі», а також система «Міжнародні грошові перекази Лідер».

Як раніше повідомлялося, обсяг переказів в Україну в першій половині 2016 року склав $1,2 млрд, що на $24 млн більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: