В Україні касові апарати можуть замінити планшетами і смартфонами

Читать на русском
Законопроект передбачає введення нового реєстратора розрахункових операцій – цифрового. До нової системи можна буде підключати не тільки касові апарати, а й ноутбуки, планшети, комп'ютери і навіть смартфони.

Законопроект №4117 про лібералізацію ринку касових апаратів, який дозволяє використання ноутбуків, планшетів, комп'ютерів і смартфонів нарівні з касовими апаратами, активно готується експертними групами до ухвалення в другому читанні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Такий цифровий РРО (реєстратор розрахункових операцій) дозволить істотно мінімізувати витрати на забезпечення робочого місця, де використання РРО обов'язкове, скасує закупівлю спецобладнання, його реєстрацію і перереєстрацію в фіскальних органах», – підкреслив під час презентації головний експерт групи «Податкова реформа» Реанімаційного пакету реформ (РПР) Ілля Несходовський.

За його словами, будуть також суттєво зменшені поточні витрати – закупівля касової стрічки та оплата сервісного обслуговування.

Законопроект передбачає запровадження нового типу РРО – цифрового. Принципова відмінність від уже наявної системи полягає в тому, що до нової системи можна буде підключати не тільки касові апарати, а й ноутбуки, планшети, комп'ютери і навіть смартфони.

Нагадаємо, що 17 і 18 жовтня відбулися галузеві дискусії в офісі РПР і у Верховній Раді. В ході обговорення ідею нововведення позитивно оцінили експерти і громадськість, вказавши на перспективи доопрацювання документу.

Варто зазначити, що законопроект №4117 став одним із небагатьох проектів законів, які отримали широку підтримку як більшості галузевих бізнес-асоціацій, експертів, депутатів, так і Мінфіну, Мінекономрозвитку, НБУ і ДФС.

Як раніше повідомлялося, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що місцева влада саботує процес децентралізації повноважень з реєстрації бізнесу та нерухомості.

Як раніше писало «Слово і Діло», кількість людей, що працюють на підприємствах окупованого Донбасу та при цьому отримують зарплату в гривнях і платять податки до Державного бюджету України, становить не менше 100 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: