Шкіряк розповів, які права дає поліції презумпція правоти

Читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розтлумачив законопроект про розширення прав поліцейських.

Презумпція правоти поліцейського не дає йому неймовірних прав, тож немає жодних підстав говорити про створення поліцейської держави.

Про це «Слову і Ділу» розповів радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк у кулуарах Верховної Ради.

«Жодних натяків на якісь неймовірні права чи заборони, перетворення на поліцейську державу і заборону мітингів. Це все єресь. Це речі, які не мають нічого спільного з реаліями», – запевнив Шкіряк.

За його словами, презумпція правоти поліцейського – це норма, яка діє в будь-якій цивілізованій країні.

«У нас усі, кому не лінь, повчають, плюють, паплюжать, ображають, тикають в обличчя Конституцією і розказують, які права. У нас дуже люблять із поліцейськими панібратство... Торкатися, тягнути руку – це не припустимо. В будь-якій європейській країні за образу поліцейського ти можеш сісти в тюрму», – зазначив радник голови МВС.

Шкиряк рассказал, какие права предоставляет полиции презумпция правотыSlovoiDilo

Шкіряк запевнив, презумпція правоти поліцейського не передбачає обов'язкове застосування зброї. «Мова йде про можливе застосування спецзасобів, скажімо, електрошокера, однак поліцейський одразу його не застосує. Якщо він бачить агресію з боку людини, він один раз попереджає, другий... Якщо людина ідіот і вона не розуміє – то хто йому лікар? Треба зрозуміти, що не можна плювати в поліцейського», – наполягає він.

Він також зазначив, що даний законопроект — це прописані норми поведінки, як для поліцейського, так і для простого громадянина. «У нас із вами точно не виникне питання, якщо раптом ми з вами зробимо правопорушення і в нормах буде прописано, що підходить поліцейський, руки на кермі. Він говорить: «ваші документи, дістаньте, будь ласка». Дістали, показали, по його запиту вийшли з машини. Якщо людина законослухняна – жодних проблем не виникає», – навів приклад радник міністра внутрішніх справ.

Для того, щоб уберегти пересічних громадян від неправомірних дій поліцейського, існує камера, яка фіксує кожен його рух. «Ніхто не забороняє також Вам здійснювати власну відеозйомку», – резюмував Шкіряк.

Презумпция правоты не предусматривает применения оружия полицией - ШкирякSlovoiDilo

Нагадаємо, законопроект про презумпцію правоти поліцейського буде внесений до Верховної Ради України до кінця цього тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: