Холодна війна РФ і США: ситуація для Путіна ускладнюється з кожним днем – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Світовий конфлікт, що виник між Росією та США, надалі буде лише посилюватися.

Таку думку щодо геополітичної ситуації у світі висловив на своїй сторінці в Facebook політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«За останні три роки Путін порушив три світових табу. Перше: не можна порушувати вже усталений міжнародний порядок. Вигравай у рамках правил гри, а не нав'язуй свої правила. Друге: не можна порушувати визнані міжнародним співтовариством державні кордони. Це не дозволено нікому. Третє: не можна використовувати ядерний шантаж у міжнародних відносинах», - пише Небоженко.

Тим більше, підкреслює він, – у ситуації, коли не тобі погрожують, а ти погрожуєш іншим. Ця заборона встановилась після Карибської кризи в 70-і роки, і її не порушували півстоліття.

Зараз Путін послідовно порушив усі міжнародні табу. Справа не Україні — жертві російської агресії, чи США — найсильнішій країні світу.

«Системне порушення міжнародних правил карається всім світом, а не однією країною. Ситуація для Путіна ускладнюється з кожним днем. Тепер Путін сподівається, що прихід нових політиків до влади в Європі та США змінить геополітичну ситуацію на його користь, допоможе уникнути відплати», - міркує політолог.

Насправді, вважає він, нові політики тільки зроблять його життя ще більш небезпечним і тяжким.

Чуркін визнав відносини Росії та США гіршими з війни 1973Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін визнав, що відносини з Америкою гірші з часів війни на Близькому Сході в 1973 році.

«Такі політики, як Трамп, Ердоган, Саркозі, Борис Джонсон та інші, із суто особистісних причин зіткнуться з Путіним набагато сильніше, ніж із будь-яким іншим політиком. Постійна путінська брехня, провокативність, непередбачуваність, нахабство, подвійна гра будуть ними сприйматися як особисті випади й образи. Це не політики типу Меркель, Олланда чи Порошенка, котрі схильні до умиротворення та співпраці з Путіним. Тому, незалежно від того, хто переможе на президентських виборах у США чи на виборах у Європі, світовий конфлікт із Росією й особисто з Путіним, на його превеликий подив та обурення, буде лише посилюватися», - переконаний Небоженко.

Нагадаємо, нещодавно Росії в ООН Віталій Чуркін назвав відносини РФ і США зараз найгіршими з часів холодної війни 1970-х років.

Сам Путін також нещодавно заявив, що діалогу з Пентогоном у нього немає, а є тільки режим диктату з усіх питань, проте Росія начебто завжди готова стати на шлях партнерства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: