Експерт: не варто тішитись ілюзіями про те, що Меркель і Олланд зможуть охолодити амбіції Путіна

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Меркель і Олланд змушені запрошувати Путіна за стіл переговорів, оскільки з моменту останньої зустрічі Путін послідовно зриває всі зустрічі в «нормандському форматі».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Не виключено, що він спробує зірвати нинішню зустріч. Занадто невдалими для нього виявилися два останні тижні. Проте Путін розуміє вразливість позиції Німеччини та Франції в переговорному процесі й буде намагатися вичавити максимум можливого, попри на всі свої невдачі», - припускає Березовець.

Тому, додає він, імовірний тиск на Україну в питанні виборів, особливо з боку Франції, буде досить сильним.

«Україна до такого повороту не готова. Порошенку не потрібні ніякі вибори на Донбасі і він розуміє, якими будуть наслідки. Саме тому жодного прориву від берлінської зустрічі не буде», - вважає він.

Не варто тішити себе ілюзіями щодо того, що Меркель та Олланд вдасться охолодити амбіції Путіна на даному етапі.

«В цілому Путіна влаштовує нинішній розклад сил на сході України, і хоча Росія слабшає з кожним місяцем своєї присутності там, до перелому ще дуже далеко», – зазначив політтехнолог.

Берлінська зустріч, додав експерт, якщо вона все ж таки відбудеться, може бути однією з останніх спроб стримати апетити Кремля й уникнути введення додаткових санкцій відносно Росії.

«Їх посилення через події в Алеппо та розстріл гумконвою ООН здається майже неминучим, хоча ЄС все ж спробує домовитися з Путіним. Але це в кінцевому підсумку ні до чого не приведе. Як не приведе до успіху і план Путіна увіпхнути окуповані території на його умовах», - резюмував Березовець.

Нагадаємо, Петро Порошенко сьогодні заявив, що він «не надто оптимістичний щодо цієї зустрічі» і попередив, що не варто завищувати очікування від завтрашніх переговорів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: