Кабмін запропонує українцям платити за «комуналку» в розстрочку

Читать на русском
Кабінет міністрів має намір запропонувати громадянам, які не охоплені програмою житлових субсидій, скористатися 12-місячної розстрочкою для оплати житлово-комунальних послуг.
Володимир ГройсманФото: УНІАН

Уряд має намір запропонувати громадянам, які не користуються програмою житлових субсидій, 12-місячну розстрочку для оплати житлово-комунальних послуг.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками профспілок у вівторок, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

«Ми провели обговорення з депутатами парламенту-членами коаліції і вирішили наступне: ми введемо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидії», – розповів прем'єр.

Борги за «комуналку» перевищили 12 мільярдів гривеньЗаборгованість українців за оплату комунальних послуг становить 12,5 млрд грн. Заборгованість розрахована без урахування Криму, Севастополя й частини зони проведення АТО.

За словами Гройсмана, такою можливістю зможуть скористатися як ті, хто не має права на субсидію, так і ті, хто субсидію оформляти не бажає.

«У нас є два механізми, які можна використовувати: з одного боку, це субсидія – адресна допомога, безповоротна і, з іншого боку, якщо такий варіант неприйнятний з тих чи інших причин, – будь ласка, споживаємо сьогодні і платимо 12 місяців. Це буде означати, що навантаження на місячний бюджет сім'ї буде меншим», – пояснив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Гройман заявляв, що субсидії на оплату комунальних послуг оформлять до 9 мільйонів українських родин. А міністр соцполітики Андрій Рева уточнив, що середній розмір субсидії в опалювальному сезоні перебуватиме в діапазоні 2-2,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: