В САП розповіли про розслідування справ Мартиненка, Онищенка й Авакова

Читать на русском
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про хід розслідування кримінальних проваджень проти Мартиненка, Онищенка й Авакова.
Назар ХолодницькийФото: УНІАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про хід розслідування кримінальних проваджень проти Мартиненка, Онищенка й Авакова.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

Розслідування справи екс-депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка гальмується відсутністю допомоги від європейських країн. Без допомоги цих країн завершити справу не вдасться, заявив Холодницький. Також він зазначив, що на цю мить Мартиненко має статус свідка.

Раніше повідомлялося, що екс-помічника Мартиненка призначили в ГПУ.

Говорячи про розслідування провадження щодо депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка, він розказав, що «Інтерпол» якраз збирається ухвалити рішення про наявність у ньому політичних мотивів. Зараз ведеться перевірка наявності в Онищенка російського і європейських паспортів.

Холодницький нагадав, що термін розслідування справи прокурора сил АТО Костянтина Кулика спливає 26 жовтня, і її продовження не планується.

«Своє слово я дотримаю, але якщо сторона захисту буде навмисно затягувати ознайомлення, то термін слідства буде продовжений. Справа має піти до суду, який і повинен поставити крапку в ній. У звинувачення є доказова база і вона, на думку прокурора – процесуального керівника, достатня», – додав він.

Також він розповів про провадження щодо екс-заступника директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, яке поки не може бути заслухане в суді «в силу тих чи інших не залежних від нас (САП – Ред.) обставин».

Говорячи про провадження щодо корупційної закупівлі рюкзаків для МВС, в якому фігурував син глави відомства Арсена Авакова, він заявив, що поки що підстав для висунення підозр міністру немає.

«Наше завдання як слідства не додумувати, а встановити причетність або непричетність Авакова», – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці вересня Холодницький заявив, що розшукуваний одіозний суддя Чаус може переховуватися в Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: