Підсумки зустрічі радників «нормандської четвірки» у Мінську

Читать на русском
У Мінську на вихідних пройшла зустріч нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина, Росія) на рівні дипломатичних радників.

На вихідних в Мінську відбулася зустріч «нормандської четвірки» (Україна, Франція, Німеччина, Росія) на рівні дипломатичних радників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського Президента, передає «Слово і Діло».

У неділю ввечері підсумки цієї зустрічі по телефону обговорили Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель.

В ході розмови Порошенко знову зажадав, щоб Росія і її «маріонетки» виконали пункти Мінських угод, пов'язаних з безпекою.

На початку тижня повинен відбутися ще одна тристороння розмова, під час якої буде обговорюватися перспектива проведення саміту «нормандської четвірки» на рівні глав держав.

Зустріч у Берліні: в «нормандських» переговорах більше зацікавлені Франція та Німеччина – експертПолітичний експерт розповів, чого очікувати від нового етапу «нормандських» переговорів у Берліні та на що розраховують Меркель з Олландом.

Президент Росії Володимир Путін у свою чергу на полях саміту БРІКС повідомив, що дипломатичні радники повинні просунути переговори по Донбасу «так далеко, щоб дати нам можливість при зустрічі на вищому рівні закріпити ці домовленості».

При цьому він підкреслив, що якщо домовленостей не буде, то не буде і зустрічі, повідомляє прес-служба Кремля.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилася інформація, зустріч «нормандської четвірки» може пройти 19 жовтня в Берліні, однак влада ФРН не підтвердили цю інформацію.

Якщо саміт таки відбудеться, це буде перший візит у Німеччину Володимира Путіна з моменту анексії Росією українського півострова Крим та початку української кризи в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко в четвер, 20 жовтня, візьме участь у розширеному саміті Європейської народної партії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: