США і Великобританія розглядають введення санкцій проти режиму Асада і РФ

Читать на русском
США і Великобританія розглядають нові економічні санкції щодо сирійського та російського урядів з-за їх дій в розореному війною Алеппо.
Бомбардування АлеппоREUTERS

США і Великобританія розглядають нові санкції відносно сирійського та російського урядів через їх дій у сирійському Алеппо.

Про це повідомило агентство АР, передає «Слово і Діло».

Після зустрічі з приводу врегулювання сирійського конфлікту представників 10 країн у Лондоні держсекретар США Джон Керрі заявив, що злочини проти людяності відбуваються в охопленій війною країні щодня.

Керрі і міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон висловили надію на дипломатичне врегулювання цього питання з РФ і низкою інших країн, яке Керрі почав у суботу.

Однак чиновники повідомили, що планують посилити тиск на Росію і Сирію, щоб вони припинили жорстокі бомбардування Алеппо. Вони відзначили, що санкції можуть бути введені проти режиму Асада і його союзників.

Джонсон також заявив про необхідність активізувати розслідування «військових злочинів».

Як відомо, минулого тижня Росія заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо.

Кремль аргументував це тим, що проект резолюції є «політизованим і має односторонній характер».

Нагадаємо, що цього тижня представники країн Європейського Союзу обговорять «сирійський пакет санкцій проти Росії через її політику в конфлікті.

Раніше Швеція закликала ввести санкції проти РФ за Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: