Експерт: домовитися з Путіним – це все одно що домовитися з Гітлером

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Нормандські переговори не принесуть нічого нового й зараз РФ вони не потрібні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт, історик Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію про те, що Олланд та Меркель не домовилися з Путіним про зустріч «нормандської четвірки», а питання Донбасу обговорять у телефонній розмові.

«З Путіним не вдасться домовитися в принципі, як не можна було домовитися з Гітлером. Мета може бути лише одна – максимально тиснути на агресора, показати, що шансів обдурити весь світ він не має, а за кожен акт агресії доведеться платити», – переконаний Лосєв.

«За два роки війни тактика Путіна вже всім зрозуміла – залякувати, а потім дотискати сторони на переговорах. Наразі ця тактика може зазнати поразки й потреби в переговорах немає», – пояснив експерт.

Путіну потрібна видимість війни та нові «страшилки» для Європи – експертПолітолог прокоментував заяву глави АП про те, що в Харкові зберігається загроза дестабілізації, та розповів, чи є ризик нового удару військ РФ.

Крім того, додав він, зараз спостерігаються напружені відносини Франції з РФ, хоча Франція дуже легко змінює позицію.

«Той же Олланд нещодавно шантажував Україну замороженням конфлікту, якщо не буде виборів. Ну тоді уявімо, що Олланд спробував би провести вибори на території, яку окупували у Франції німецькі нацисти. Це абсурд», – підкреслив історик.

В будь-якому разі, вага Франції не настільки велика, щоб вирішувати долю Донбасу.

Політолог Валентин Войтков переконаний, що РФ переговори не потрібні. Їхнє завдання зараз – дочекатися 2017 року з розрахунку, що вибори у Франції та Німеччині змінять «нормандську четвірку».

Як відомо, ще кілька днів тому в Кремлі виразили готовність до переговорів у «нормандському форматі».

Напередодні стало відомо, що зустріч Олланда та Путіна в Парижі скасована.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: