Зубко розповів про хід підключення об’єктів до теплопостачання

Читать на русском
Попри те, що технічна готовність до підключення опалення по країні становить 100 відсотків, підключення об’єктів поки відбулося в 70 відсотках випадків.
Геннадій ЗубкоФото: novini-zt.info

Станом на 15 жовтня до теплопостачання підключено 70% об’єктів по країні, при цьому, технічна готовність до опалювального сезону становить 100%.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу уряду.

Міністр наголосив, що вперше в історії незалежної України опалювальний сезон було розпочато з огляду на температурний режим, а не відповідно до календарного принципу. Так, у низці регіонів, зокрема на Волині, Хмельниччині, Житомирщині, Черкащині, Рівненщині, Івано-Франківщині, Сумщині, Тернопільщині стан підключення до теплопостачання становить 90-100%.

«Розпочато опалювальний сезон й на Луганщині, але у Лисичанську та Рубіжному він має бути прискорений. Наразі маємо температурний режим, який зобов’язує подати тепло в оселі та соціальні об’єкти», – уточнив Зубко.

Україна не припинить водопостачання окупованого Донбасу – ЗубкоУкраїна не припинить постачання води на окуповану частину Донбасу, незважаючи на те, що окупаційна влада не збирається оплачувати отриманий ресурс.

Втім, є й проблемні райони, зазначив міністр. «Так, наприклад, у Ніжині, що на Чернігівщині, лікарні, школи, житлові та адміністративні будинки досі не підключено до опалення. Причина – службова халатність керівництва місцевого підприємства ТОВ «Ніжинтеплокомуненерго» та відсутність належного контролю з боку місцевої влади. Така халатність має тягнути за собою відповідальність і не лише адміністративну, а й кримінальну», – заявив голова Мінрегіону.

У Ніжині наразі не укладені угоди на теплопостачання і не затверджений графік реструктуризації боргів підприємств теплокомуненерго.

Нагадаємо, 12 жовтня прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що «Нафтогаз» готовий забезпечити Україну газом у об’ємі, необхідному для початку опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: