Меркель висунула Путіну умови для участі в «нормандському форматі»

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель поставила умову Президентові РФ Володимиру Путіну за якої може відбутися їх особиста зустріч.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність прийняти президента Росії Володимира Путіна на саміті в «нормандському форматі» в Берліні тільки за умови прогресу по Донбасу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Зустріч в Берліні в «нормандському форматі» може відбутися лише в тому випадку, якщо будуть створені передумови для вирішення української кризи», - повідомив представник уряду Німеччини.

«У належний час, якщо будуть створені передумови для відчутного прогресу, в Берліні може відбутися пряма і особиста зустріч на вищому рівні», - заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

При цьому, повідомляється, що радник канцлера ФРН і політичний директор МЗС Німеччини в даний час ведуть переговори в Мінську.

Експерт розповів, який етап стане переломним для «нормандського формату»Політолог розповів, чи варто очікувати важливих рішень на майбутніх «нормандських» переговорах, і про те, коли прийде переломний момент «нормандського формату».

«Лише при умові успішної домовленості на рівні радників уряд ФРН готовий провести в Берліні саміт в «нормандському форматі», - позначили позицію в ФРН.

Як відомо, «нормандські переговори» попередньо були узгоджені на 19 жовтня, в Берліні на запрошення Меркель.

Напередодні, в Кремлі заявили про готовність до переговорів, проте пізніше, як зазвичай, зробили хід назад і передумали.

Українська сторона готова до зустрічі, але з урахуванням узгодження «дорожньої карти» для Донбасу.

Відомо, що переговори в рамках «нормандського формату» виріши провести в телефонному режимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: