Військова авіація РФ над Чорним морем створює небезпеку цивільним суднам – ГУР Міноборони України

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України вважають, що відпрацювання військово-повітряними силами перехоплення повітряних суден над акваторією Чорного моря поблизу Криму загрожує повторенням катастрофи MH17.
Су-30 ВВС Росії

Відпрацювання ВВС Росії перехоплення повітряних суден над акваторією Чорного моря біля берегів окупованого Криму створює небезпеку цивільним судам і загрожує повторенням катастрофи, що трапилася з малайзійським «Боїнгом» над Донецькою областю.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

Так, за даними ГУР, 14 жовтня були за тривогою підняті підрозділи повітряних сил ЗС Росії в Криму. Метою навчальної тривоги було виявлення та супроводження повітряної цілі, а також передача вказівок зенітно-ракетним комплексам і наведення на ціль винищувальної авіації. Задіяні в цьому були розрахунки радіотехнічних підрозділів, розгорнутих на мисі Тарханкут, мисі Фіолент, горі Ай-Петрі і в районах Джанкоя, Керчі та Феодосії.

В окупованому Криму Меджліс назвали продуктом американських спецслужбМеджліс є продуктом американських спецслужб, які зацікавлені в подальшому використовувати його для деструктивної політики щодо кримчан.

В результаті екіпажі літаків Су-30 та розрахунки зенітно-ракетних комплексів відпрацювали перехоплення й умовне знищення повітряних цілей, що в українській розвідці назвали тривожним сигналом. «Проведення таких заходів у повітряному просторі над акваторією Чорного моря створює небезпеку міжнародному авіаційному сполученню та загрожує повторенням трагедії малайзійського Боїнга рейсу MH17», – йдеться в повідомленні ГУР Міноборони.

Нагадаємо, 28 вересня міжнародна слідча група, яка розслідувала катастрофу рейсу MH17, прийшла до висновку, що лайнер був збитий з території, підконтрольної проросійським бойовикам із зенітно-ракетної установки, доставленої в Донецьку область з території Росії. У Москві такі результати розслідування назвали необ'єктивними й визнавати причетність до трагедії відмовилися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: