Порошенко прокоментував можливість виходу України з Мінського процесу

Читать на русском
Про необхідність виходу України з Мінського процесу можуть заявляти тільки ті, хто свідомо чи несвідомо працюють на агресора, вважає Глава держави.
Петро Порошенко і Володимир Путін у Мінську

Петро Порошенко вважає, що чутки про необхідність виходу України з Мінського процесу розпускають люди, які свідомо чи несвідомо працюють на агресора.

Таку заяву він зробив під час брифінгу в Харкові, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами Президента, відмова України від участі в Мінських переговорах і реалізації досягнутих там домовленостей неприпустимі.

«Якщо хтось, свідомо чи несвідомо працюючи на країну-агресора, наполягає, щоб Україна самостійно ініціювала вихід з Мінського процесу, то так це ж те, чого тільки й чекають росіяни: мовляв, подивіться, вони (Україна – Ред.) не виконують домовленості, вони безвідповідальні. І тоді – давайте знімати санкції з Росії, давайте не залучати її до відповідальності... Це глухий кут», – підкреслив Порошенко.

Гра на межі фолу: чим завершиться дипломатична війна в рамках «нормандського формату»?Чергова зустріч у нормандському форматі лідерів чотирьох держав відбуватиметься на тлі президентської кампанії в США та за відчутного тиску з боку європейських лідерів на позиції України. Чого варто очікувати від зустрічі в Берліні, яка має відбутися наступного тижня?

На думку Глави держави, саме Мінський процес і «нормандський формат» є потужною мотивацією, що утримує Росію за столом переговорів щодо Донбасу. Також він зазначив, що Київ готовий до зустрічі «нормандської четвірки» в будь-який час, про що невдовзі Порошенко буде говорити з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом.

«Ми постійно підкреслюємо, що ми готові до цієї зустрічі, але ключова позиція, щоб це не була зустріч заради зустрічі. Нам потрібно напрацювати порядок і проекти рішень», – розповів Президент.

Нагадаємо, 13 жовтня відбулася телефонна конференція між канцлером Німеччини і президентами Франції й України, проте домовитися про зустріч лідерів трьох країн і Володимира Путіна поки не вдалося.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: