«Азов» у великій політиці: експерт розповів, яке майбутнє чекає на партію Білецького

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Політсила на основі «Азова» може стати вагомим і конкурентноздатним проектом.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи створення нової політичної сили на базі полку «Азов».

«Азов» сам по собі займав радикальний сегмент, але партія, скоріш за все, матиме інше політико-ідеологічне забарвлення. Радикалізм буде усунутий», – вважає Дуда.

Перевага нової політсили в тому, підкреслив він, що в неї є соціальна база, потужне організаційне ядро, ветеранська база.

«Азов» уже став одним із популярних брендів, сформованих на фронті.

«Для «Азова» перспективи є не лише в Центральній та Західній Україні, а скоріше навіть у Східній та Південній Україні. Якщо партія буде йти на вибори, ми можемо стати свідками перспективного політичного проекту, який буде орієнтуватися на, образно кажучи, неофітів проукраїнського руху, на тих людей, хто суттєво змінив свої погляди під впливом війни, а їх немало», – розмірковує політолог.

«Реальний політико-ідеологічний злам під впливом війни відбувся й сьогодні спостерігається особливо в Харкові, Дніпрі. Саме там в «Азова» може бути вагомий результат», – резюмував Андрій Дуда.

Якщо сьогодні вибори: як змінилася підтримка політичних партій за 2 роки?Слово і Діло продемонструвало динаміку змін та сучасний стан підтримки виборцями України провідних політичних партій, визначені соціологами.

«Ми не за таку Україну гинули», – заявив лідер «Азова» Андрій Білецький, оголошуючи про створення нової політсили.

14 жовтня в Києві відбудеться урочистий з'їзд нової політичної партії на базі «Азова» – «Національний корпус».

ЗМІ пов'язують новостворений проект з Арсеном Аваковим, але в «Азові» наголосили, що йдуть до політики самі по собі.

«Наша партія точно не буде політичною силою Авакова. За «азовським» рухом стоїть згуртований колектив. Ми точно не будемо ручними або кишеньковими», – наголосили в керівництві полку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: