У Венеціанській комісії заявили, про необхідність створення Антикорупційного суду в Україні

Читать на русском
У ситуації з очищенням суддівського корпусу в Україні – Венеціанська комісія принципово не схвалює сам підхід.

Венеціанська комісія готова підтримати створення Антикорупційного суду в Україні.

Про це в інтерв'ю «Європейської правді» заявив президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що не є прихильником створення спеціалізованих судів, та антикорупційного суду це теж стосується.

«Звичайне судове провадження має підходити для всіх випадків. Але в нинішній Україні – в державі, де корупція має таке поширення – це дійсно хороший підхід. Я навіть визнаю, що у вас антикорупційний суд є необхідним. І ми готові підтримати його створення», - заявив Букіккіо.

Венеціанська комісія: люстрація не є порушенням прав людиниПісля 9 місяців оцінки закону «Про очищення влади» та змін до нього, консультацій з українською владою і суспільством Венеціанська комісія в цілому схвалила український закон про люстрацію.

Він нагадав про ситуацію з очищенням суддівського корпусу в Україні – Венеціанська комісія принципово не схвалює сам підхід, коли переважна більшість суддів повинні бути звільнені, але в особливій ситуації допускає це.

«Ми повинні залишати для країни можливість очистити систему. Адже з корумпованими суддями порушення прав людей буде ще масштабнішим», - зазначив Букіккіо.

Раніше повідомлялося, що Венеціанська комісія ухвалила рішення про визнання недемократичними прийнятих в лютому поправок в зако україни «Про вибори народних депутатів», більш відомих як законопроект про «партійній диктатурі».

Нагадаємо, що 15 серпня в Україні розпочало свою діяльність Національне агентство по запобіганню корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: