Путіну потрібна видимість війни та нові «страшилки» для Європи – експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Реальна війна на сьогоднішній день – це занадто дорого.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, аналізуючи заяву глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна про те, що в Харкові зберігається загроза дестабілізації ситуації.

«Європі це точно не потрібно, а РФ не потягне. Росія чудово розуміє, що до великої війни вони не готові. Москва гратиме м'язами, періодично заявляючи щось про ядерну зброю, лякаючи зривом якихось угод, мирного процесу. РФ потрібна видимість війни та залякування, чим вони й користуються», – міркує Горбенко.

РФ періодично дійсно бряцає зброєю поруч із Харковом, перекидає війська, намагаючись вибити поблажки в питанні санкцій, але все це даремно.

Кремль грає на страху Європи, на тому, що може розпочатися справжня війна, однак скоро це перестане працювати.

«Для РФ 2017 рік – критичний. Економічно вони його з великими труднощами переживуть. Тому зараз будуть підвищувати ставки, шантажувати ядерною зброєю, прекрасно розуміючи, що за фактом це їм же загрожує тим, що Росії в принципі як проекту не стане взагалі. Гра м'язами буде й щодо України, але реальний наступ навряд чи можливий», – вважає Андрій Горбенко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Додамо, що в штабі АТО повідомляють про численні обстріли. За минулу добу були поранені четверо бійців. Україна вже порушила питання про зрив угоди про розведення сил на Донбасі.

Як повідомив глава АП, ухвалено три програми – антитерор, програма цивільної безпеки та програма територіальної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: