Європейський суд став на сторону Януковича

Читать на русском
Європейський суд України відхилив апеляційну скаргу на рішення про відшкодування нею юридичних витрат екс-президенту Віктору Януковичу і його синам.

Європейський суд справедливості України відхилив апеляційну скаргу на рішення про відшкодування нею юридичних витрат екс-президенту Віктору Януковичу і його синам.

Про це повідомили в юридичній компанії Joseph Hage Aaronson з посиланням на рішення суду від 5 жовтня, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що 25 березня 2015 року суд ЄС брав аналогічне рішення, однак українська сторона оскаржила його в Європейському суді справедливості.

Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – ДержфінмоніторингЕкс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

«Згідно з опублікованими вчора рішенням від 5 жовтня 2016 року Європейський суд справедливості відхилив апеляційну скаргу і підтвердив, що уряд України має не тільки понести витрати у зв'язку з невдалим вступом у процес, але також і витрати у зв'язку з невдалою спробою апеляції», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Суд ЄС зобов'язав Київ компенсувати родині Януковича 6,3 млн грн в якості компенсації їх витрат як позивачів по справі про скасування майнових санкцій.

Це рішення було винесено ще в 2015 році. Пізніше Україна оскаржила дане рішення.

Зазначимо, що Міністерство фінансів України передало у Високий суд Лондона докази тиску при отриманні кредиту на 3 мільярди доларів від Російської Федерації за президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, екс-прем'єр Микола Азаров і колишній президент Віктор Янукович не будуть отримувати пенсію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: