Дипломатична відповідальність. Як виконує свої обіцянки Павло Клімкін

Читать на русском

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, як і годиться дипломату, є персоною медійною й часто озвучує речі, які багато хто розцінює як популістичні. Попри це, сказати, що Клімкін не відповідає за свої слова, не можна – як не крути, більш ніж третину своїх обіцянок, а саме 38%, він виконав. Усього 6 обіцянок за весь час роботи на посаді керівника МЗС він провалив, 14 – перебувають у процесі виконання.

В рейтингу відповідальності членів Кабінету міністрів Клімкін посідає 13-е місце з 18 міністрів. Серед найважливіших виконаних обіцянок, внесок міністра в реалізацію яких є найбільш значним, слід відзначити звільнення в серпні 2014 року п’ятьох українських десантників із 72-ї бригади, що опинилися на території Російської Федерації після відступу в бою. Потім, у грудні 2014-го, не без участі відомства Клімкіна, в Україні запрацювали 4 трастові фонди НАТО. Відзначимо серед досягнень Клімкіна й судові позови України проти Росії. Один із них був поданий зовсім нещодавно: 14 вересня наша держава звернулася до міжнародного трибуналу ООН із морського права щодо захисту своїх прав на прибережні води та шельфи Чорного й Азовського морів навколо Криму та Керченську протоку.

Найрезонансніші невиконані обіцянки Клімкіна стосуються звільнення з російського полону українського режисера Олега Сенцова, оперативного призначення послів України в двох країнах у серпні-вересні цього року та запровадження електронних віз, яке міністр обіцяв ще 2015 року.

Чимало роботи в очільника зовнішньополітичного відомства ще попереду. Серед найважливіших завдань, які виділили аналітики «Слова і Діла», – доведення провини Росії в спонсоруванні тероризму, запровадження безвізового режиму між ЄС та Україною та призначення до кінця поточного місяця послів у низці країн.

Нагадаємо, вчора ввечері Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що ОБСЄ не здатна гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: