«Укроборонпром» озброїть армію тактичними БПЛА Sparrow – фото

Читать на русском

БПЛА серії Sparrow призначені для проведення тактичної розвідки ближньої та середньої дальності.

ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», провело випробування БПЛА серії Sparrow для тактичної розвідки ближньої та середньої дальності, а також готує їх поставки на озброєння ЗСУ.

Про це на міжнародній виставці «Зброя та безпека 2016» сказав Павло Барбул, директор ДП «Спецтехноекспорт», передає «Слово і Діло».

«Безпілотні авіаційні комплекси серії Sparrow уже пройшли відомчі випробування. Сподіваємося, що незабаром ці БПЛА надійдуть на дослідну експлуатацію до ЗСУ», – йдеться в повідомленні.

БПЛА серії Sparrow призначені для проведення тактичної розвідки ближньої та середньої дальності.

«Завдяки малим розмірам і спеціальним матеріалам ці БПЛА можуть проводити візуальну розвідку, залишаючись при цьому непоміченим як візуально, так і для радарів», – йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що БПЛА цієї серії передають не лише повну картинку з досліджуваної території в онлайн-режимі, а й визначають вид техніки противника та її координати, передаючи цю інформацію на пульт керування.

Розробником безпілотного комплексу є приватне підприємство «Спайтек».

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть налагодити виробництво бойових БПЛА.

Нагадаємо, що в квітні UA Technology провели черговий етап випробувань безпілотного авіаційного комплексу UA-Бета, який надійде на озброєння ЗС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: