Наступного тижня ЄС обговорить «сирійський пакет» санкцій проти РФ

Читать на русском
У країнах Європейського Союзу розглянуть можливість запровадження проти Російської Федерації санкцій через політику Москви в Сирії.

Представники країн Європейського Союзу збираються наступного тижня обговорити «сирійський пакет» санкцій проти Росії через її політику в конфлікті.

Формальної вказівки щодо цього ще не було, але в Євросоюзі вже вивчають можливість запровадження санкцій проти РФ, пише американське видавництво The Wall Street Journal, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DT.ua.

За інформацією ЗМІ, об'єктами «сирійського пакета» санкцій проти Росії можуть стати російські чиновники, включені до чинного списку з 200 фізичних та 70 юридичних осіб. Керівництво низки європейських країн хоче погодити рішення щодо сирійських санкцій уже наступного тижня.

Водночас джерела американського видання в Євросоюзі вважають, що очікувати позитивного рішення щодо санкцій у понеділок, 17 жовтня, не варто. Щоправда, в разі погіршення ситуації в Алеппо країни ЄС зможуть ухвалити це рішення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що зустріч щодо Сирії глав зовнішньополітичних відомств Росії, США та низки ключових країн регіону має відбутися в швейцарському місті Лозанна 15 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: