Франція завдала Росії удару в найвразливіше місце – експерт

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Скасування візиту Путіна в Париж стало свідченням безпорадності російської дипломатії після низки гучних поразок.

Про це політтехнолог Тарас Березовець написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Голландська доповідь щодо рейсу MH17, звинувачення Джона Керрі на адресу РФ у скоєнні військових злочинів у Сирії, нещодавнє розширення американських санкцій проти російських компаній за будівництво Керченського мосту – все обернулося проти РФ. Але найбільш болючим ударом стало скасування візиту російського президента до Франції після заяви Олланда про неготовність його прийняти», – міркує Березовець.

Франція вдарила в найвразливіше місце РФ, при цьому тут не обійшлося без України. Париж Путін уже програв.

«Саме після консультації експертів-юристів чотирьох країн-учасниць Мінського процесу, уповноважених главами держав, Путіну стало очевидно, що його умови не будуть прийняті. На зустрічі українська сторона жорстко виступила проти російського плану примирення, в тому числі щодо ідеї Путіна «спочатку вибори, потім контроль над кордоном». Саме після цього гучного провалу Ангела Меркель ініціювала зустріч лідерів чотирьох країн Мінського процесу 19 жовтня в Берліні», – аргументує політтехнолог.

Крім того, на його думку, заяву Олланда щодо Донбасу не варто драматизувати через особливості європейської й, зокрема, французької дипломатії.

«Крок уперед і два назад. А потім повторимо для закріплення. Слова залишаються словами, лише справи мають значення. Скасування візиту в Париж – це факт, слова ж – ілюзія. Тим більше, що Україна негативну відповідь останнім ініціативам Олланда вже дала», – резюмував Тарас Березовець.

Нагадаємо, вчора президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Київ може отримати контроль над кордоном, але вже після виборів на Донбасі.

Раніше Путін відмовився від візиту в Париж після того, як французька влада наполягла на діалозі лише щодо сирійського питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: