В Україні не буде сьомої хвилі мобілізації – Міноборони

Читать на русском
З початку року на військову службу за контрактом залучили понад 50 тис. осіб, що дало м можливість укомплектувати всі військові частини.

У Міністерстві оборони України підтвердили відмову від сьомої хвилі мобілізації в країні.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Іван Руснак, передає «Слово і Діло».

«Рішення немає, і немає такої необхідності», - сказав Руснак.

Він нагадав, що з початку року в Україні залучити на військову службу за контрактом вдалося понад 50 тис. чоловік.

«Це дало нам можливість укомплектувати всі військові частини, які проходять відповідний рівень підготовки на полігонах і далі за планом Генштабу ЗСУ здійснюється ротація в зоні АТО», - зазначив Руснак.

Нагадаємо, 11 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що наразі не має наміру оголошувати сьому хвилю часткової мобілізації.

Протягом 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних у армію під час четвертої, п'ятої та шостої хвилі часткової мобілізації в 2015 році.

Таким чином, як тільки буде звільнений останній з шостої хвилі, на фронті залишаться тільки контрактники.

У серпні радник президента України Юрій Бірюков заявив, що в разі загострення ситуації в Донбасі в Україні можуть оголосити сьому хвилю мобілізації, на якій під заклик потраплять в першу чергу військовослужбовці, які мають за плечима досвід бойових дій в АТО.

Нагадаємо, більшість військовослужбовців, що мають під час шостої хвилі мобілізації, будуть демобілізовані в жовтні 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: