Експерт розповів, за яким сценарієм американська дипломатія планує закрити питання Донбасу

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

США намагаються вирішити конфлікт на сході України, застосувавши ті ж засоби, які свого часу були використані в Югославії.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний експерт Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

Якщо проаналізувати історію сучасної Югославії, стане зрозуміло, наскільки послідовно американська дипломатія намагається перенести рецепти, відпрацьовані там, на врегулювання українсько-російського конфлікту.

«Договір про нормалізацію відносин між Сербією та Косово (в питаннях реінтеграції до Косово контрольованих сербською громадою північних районів) від 2013 року дуже нагадує рецепти, пропоновані для Донбасу (автономія, реінтеграція місцевих сербських підрозділів до «косовської поліції», вибори за національним законодавством)», – пояснює експерт.

При цьому, підкреслів він, очевидно, ніхто не враховує, що між сучасною Сербією та Росією прірва. Хоча б навіть у тому плані, що Сербія реально зацікавлена в нормалізації відносин зі США та ЄС.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, наразі в штабі АТО повідомляють, що розведення військ на Донбасі відбувається за планом.

Голова Луганської ВЦА Юрій Гарбуз виступив проти відведення сил у станиці Луганській через ризик втратити контроль над територією. Однак сьогодні Георгій Тука заявив про початок розведення сторін.

Тим часом у Кремлі готуються до «нормандських» переговорів, а Захід наполягає на виконанні політичного блоку Мінських угод з боку України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: