Україна вимагає відставки голови ПАРЄ через його зв'язки з Кремлем

Читать на русском
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента Асамблеї Педро Аграмунта.
Глава ПАРЄ Педро Аграмунт

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента асамблеї Педро Аграмунта.

Про це повідомила перший віце-спікер, член делегації Верховної Ради в ПАРЄ Ірина Геращенко у Страсбурзі, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що останнім часом Аграмунт робить публічні заяви, які повністю відповідають російської позиції, у тому числі – ініціює зняття з РФ політичних санкцій, накладених асамблеєю.

«Нас турбує, що політик, делегований на цю посаду Європейською народною партією, в своїх діях відходить від позиції ЄНП і від принципів ПАРЄ. Ми не можемо ігнорувати і вже ведемо консультації з колегами по групі.

У нас були розмови з цього приводу не тільки у політгрупі ЄНП у ПАРЄ, а також з керівництвом Європейської народної партії, і там дійсно стурбовані позицією Аграмунта», - заявила Геращенко.

Юридично запустити процедуру зміни президента буде можливо тільки в січні, під час відкриття чергової сесії, коли будуть підтверджуватися повноваження керівництва асамблеї.

Зазначимо, що бюро Парламентської асамблеї Ради Європи відмовилося змінювати регламент на вимогу росіян.

Раніше повідомлялося, що підстав для повернення російської делегації до повноцінної роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: