В МЗС пояснили, навіщо Україні дипвідносини з Росією

Читать на русском
Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв заявив, що збереження дипломатичних відносин із Росією дозволить спілкуватися з агресором без посередників.
Олексій МакеєвФото: www.radiosvoboda.org

Збереження дипломатичних відносин із Росією дозволить спілкуватися з агресором без посередників.

Про це в програмі «Свобода слова» на ICTV заявив директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв, повідомляє «Слово і Діло».

«Дипломатичні відносини сьогодні дозволяють нам спілкуватися з Росією за столом переговорів без необхідності звертатися до посередника», – розповів він.

Крім того, Макеєв вказав на здебільшого негативні сторони остаточного розриву дипломатичних відносин з РФ.

«Ми втрачаємо можливість витягати з російських застінків українських громадян. Ви бачите, яку гонитву за українцями на своїй території влаштувала Російська Федерація. Навіть за цих умов вона тижнями або й місяцями не дає українським консулам доступ до заарештованих наших громадян», – розповів представник МЗС.

В яких регіонах України підтримують візовий режим із Росією?Ідею запровадження візового режиму та розриву дипломатичних відносин із Росією найбільш гаряче підтримують на заході України.

Він наголосив, що випадок із затриманням українського журналіста Романа Сущенка в Москві ще раз це підтверджує.

«Ми відразу втрачаємо можливість захищати ті мільйони українських громадян, які перебувають на тій території. Тому наразі я бачу здебільшого негативні сторони остаточного розриву дипломатичних відносин», – заявив дипломат.

При цьому він зазначив, що контакти на будь-яких рівнях з РФ наразі практично відсутні, крім так званого «нормандського формату».

Нагадаємо, в серпні цього року прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв припустив розрив дипвідносин з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: