Регіональні економічні зони: що обіцяли політики

Читать на русском
Слово і Діло зробило огляд обіцянок українських політиків, що стосуються створення спеціальних економічних зон у регіонах.

Створити особливу або вільну економічну зону обіцяли деякі українські політики, щоправда, поки нікому не вдалося впоратися з цим завданням.

Одним із таких політиків виявився колишній голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра. Він обіцяв ініціювати створення вільної економічної зони в області.

Згідно з листом Київської обласної державної адміністрації від 20 листопада 2014 року, в області станом на 26 листопада 2014 року діє спеціальна економічна зона «Славутич». Після цього нові економічні зони не з'являлися.

Ще одну вільну економічну зону – в Умані – зобов'язався створити народний депутат України, член групи «Відродження» Антон Яценко. Свою обіцянку він дав під час парламентських виборів 2014 року.

Антон ЯценкоНародний депутат України
Яценко пообіцяв забезпечити прийняття закону про вільну економічну зону «Умань»Сказано 9 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

10 грудня 2014 року нардеп вніс відповідний законопроект, але відкликав його на доопрацювання. Наразі проект закону так і не внесено до парламенту. Таким чином, Яценко провалив свою обіцянку.

Своєю чергою, чинний голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль наголосив на необхідності створення умов для легкості ведення бізнесу на законодавчому рівні, створивши в краї особливу економічну зону – «Закарпатський економічний експеримент».

На цю мить депутати Закарпатської обласної ради створили спеціальну групу, яка має розробити зміни до законодавства, що дозволить Закарпаттю отримати статус особливої ​​економічної зони. Законодавчих ініціатив поки немає, а обіцянка перебуває в процесі виконання.

А ось депутат від фракції «Народного фронту» Ігор Гузь 7 жовтня пообіцяв відстоювати на державному рівні повернення Нововолинську статусу зони вільного економічного (пріоритетного) розвитку. Поки що далі слів справа не пішла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: