Рішення щодо безвізового режиму з ЄС буде в жовтні або листопаді – Клімкін

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що рішення про надання Україні безвізового режиму буде ухвалено в жовтні або листопаді.
Павло КлімкінФото: www.kmu.gov.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує, що рішення про надання Україні безвізового режиму буде ухвалено в жовтні або листопаді.

Про це він розповів у ефірі телеканалу «112 Україна», інформує «Слово і Діло».

«Я вважаю, що в нас буде рішення в жовтні-листопаді позитивне. Коли воно буде фактично працювати? Думаю, що буде працювати за кілька місяців», – зазначив міністр.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він зазначив, що рішення Євросоюзу щодо отримання безвізового режиму не залежить від України, а від «внутрішнього процесу в рамках ЄС».

«Це залежить зараз не від нас, а від того, яким чином Європейський парламент погодить механізми реагування на міграційні ризики», – пояснив міністр.

Нагадаємо, наприкінці вересня комітет Європарламенту підтримав надання українцям безвізового режиму. А глава Верховної Ради Андрій Парубій заявляв, що внутрішні процедури ЄС щодо цього питання будуть завершені не пізніше жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: