Посол ЄС: Україна отримає безвізовий режим не раніше кінця листопада

Читать на русском
Питання запровадження безвізового режиму для українців може бути розглянуте на саміті Україна-ЄС 24 листопада.
Хьюг Мінгареллі

Питання надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом навряд чи буде розглянуте раніше 24 листопада, коли відбудеться саміт Україна-ЄС.

Про це журналістам заявив новий посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі, пише «Слово і Діло» з посиланням на ЛІГА.net.

«Кілька місяців тому Європейська комісія зробила висновок, що Україна виконала всі умови для того, щоб отримати безвізовий режим. Рішення повинні бути ухвалені Радою ЄС та Європейським парламентом. Ці два інститути зараз працюють над цим. Я не можу вам сказати, чи буде ухвалене рішення про безвізовий режим до 24 листопада. Але можу сказати, що ми всі сподіваємося, що Рада ЄС та Європарламент ухвалить рішення надати громадянам України можливість їздити в Європейський союз без віз», – зазначив Мінгареллі.

Парубій розповів, коли завершаться внутрішні процедури ЄС щодо безвізового режимуСпікер ВР Андрій Парубій сподівається, що Європа завершить усі внутрішні процедури до кінця жовтня.

Також він назвав малоймовірною швидку ратифікацію всіма членами ЄС, яка застопорилась після нідерландського референдуму.

Крім того, Мінгареллі зазначив, що якщо Євросоюз і ухвалить норми щодо призупинки безвізового режиму, то стосуватимуться вони не лише України, але й усіх інших країн.

Нагадаємо, 9 жовтня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що питання надання Україні безвізового режиму з ЄС вирішиться в жовтні-листопаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: