В ЄС назвали умови надання 600 мільйонів євро Україні

Читать на русском
ЄС надав Україні перший транш у розмірі 600 млн євро, другий транш очікується в такому ж розмірі після скасування мораторію на експорт лісу.
Хьюг Мінгареллі

Європейський Союз надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро після скасування заборони на експорт лісу та врегулювання питання соціальної допомоги внутрішнім переселенцям.

Про це заявив новий глава представництва ЄС в Україні, посол Хьюго Мінгареллі, передає «Слово і Діло».

«Ми вже надали Україні перший транш у розмірі 600 мільйонів євро й очікуємо другий транш, теж у 600 мільйонів євро», – заявив він.

Для цього, за його словами, Україні необхідно виконати дві умови – скасувати заборону на експорт лісу й вирішити питання соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

«Є низка умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них були виконані й залишається дві умови, які ще необхідно виконати: перша – це скасування заборони на експорт лісу й друга – це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям», – сказав посол.

У Кабміні рекомендують заборонити суцільну рубку лісуУрядовий комітет підтримав і рекомендував Кабінету міністрів ухвалити нову редакцію Санітарних правил у лісах України, якими накладається низка обмеженнь на рубку лісу, зокрема повна заборона на суцільні санітарні рубки лісових насаджень.

За словами Мінгареллі, наразі проходять обговорення з українською владою цих питань.

Як повідомлялося раніше, в Україні збираються зняти заборону на експорт деревини. Таке рішення українська влада має ухвалити в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 20-21 жовтня відвідає Брюссель для обговорення питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: