«Укрзалізниця» готується підвищити тариф на перевезення через високу ціну електроенергії

Читать на русском
Цього року зростання електроенергії для промисловості було заплановано на рівні 13,6 відсотка. Однак постановою НКРЕКП від 24 червня були внесені зміни, де зростання ціни прогнозується вже на рівні 28,5 відсотків.

Собівартість залізничних перевезень зросте на 2% в зв'язку з рішенням Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, збільшити роздрібні тарифи на електроенергію для промислових споживачів із жовтня 2016 року майже на 10%.

В операційних витратах ПАТ «Укрзалізниця» частка витрат на електроенергію складає 10%, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Реальне зростання цін на електроенергію перевищує заплановане. До того ж, темпи зростання жорстко регульованих державою тарифів на перевезення значно відстають від темпів зростання тарифів на електроенергію та цін на продукцію, яку споживає галузь.

В «Укрзалізниці» нагадують, що згідно з постановою НКРЕКП від 28 березня поточного року, було заплановане зростання прогнозованої оптової ринкової ціни електроенергії в 2016 році на 13,6%. Однак постановою комісії від 24 червня були внесені зміни, де зростання ціни прогнозується вже на рівні 28,5%.

Як повідомлялося раніше, в жовтні 2016 року НКРЕКП збільшить роздрібні тарифи на електроенергію для промислових підприємств майже на 10%.

В Україні склалася важка ситуація у сфері енергетики – спотова оптова ціна електроенергії в Україні на 30-40% вища, ніж у сусідніх європейських країнах, США, Канаді. Це ставить українського виробника у вкрай невигідне становище на світових ринках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: