«Укроборонпром» запросили до наукових досліджень у США

Читать на русском
Укроборонпром та Агентство передових оборонних дослідницьких проектів США DARPA проводитимуть спільні наукові дослідження.
В'ючний робот - одна з розробок DARPA

Керівництво Державного концерну «Укроборонпром» і керівництво Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) домовилися про співпрацю та спільні наукові дослідження.

Домовленості були досягнуті під час робочої зустрічі, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Співпраця з таким потужним закладом, як DARPA, є важливим фактором отримання успішного досвіду використання технологій, які зараз перебувають на передовій науковій думці, в справі захисту країни. При цьому DARPA та «Укроборонпром» зацікавлені у взаємовигідній співпраці, яка допоможе більш ефективно діяти в умовах протистояння російській агресії», – прокоментував результати зустрічі глава концерну Роман Романов.

Крім того, заступник директора DARPA Стівен Волкер (Steven H. Walker) запропонував ДК «Укроборонпром» взяти участь у наукових дослідженнях, які проводяться Агентством.

Слід зазначити, що представники DARPA виявили підвищену цікавість до досвіду, який накопичив «Укроборонпром» у забезпеченні обороноздатності країни в умовах анексії Криму та захоплення окремих районів Донбасу.

«Укроборонпром» збільшив поставки протитанкових комплексів для потреб ЗСУДержавне Київське конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», збільшило обсяги виробництва продукції для потреб Збройних сил України на 37% за перше півріччя 2016 року.

Своєю чергою, Роман Романов акцентував увагу на останніх передових розробках – безпілотних комплексів, у тому числі наземного тактичного багатоцільового транспортного засобу «Фантом», зосередившись на питанні отримання досвіду, який DARPA отримало при розробці аналогічного озброєння та інших перспективних систем.

Як повідомлялося раніше, державний концерн «Укроборонпром» поглиблює співпрацю з підприємствами Дніпропетровської області у сфері імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного ВПК на заміну російським.

«Укроборонпром» також завершив процес імпортозаміщення елементів української ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: