В МЗС припускають, що в зоні АТО можуть використовуватися хімічні речовини

Читать на русском
На сході України залишилися без контролю радіонуклідні джерела, а також були зруйновані хімічні підприємства.

Ситуація, яка зараз складається в зоні АТО, може нести загрозу терористичної атаки, зокрема з використанням хімічних речовин.

Про це розповів директор департаменту міжнародної безпеки МЗС України Сергій Шутенко на дебатах у Першому комітеті Генасамблеї ООН, передає «Слово і Діло».

За його словами, на Донбасі залишилися без контролю радіонуклідні джерела, а також були зруйновані хімічні підприємства.

У районі Станиці Луганської бойовики почали відведення сил – ТукаУ Луганській області в районі Станиці Луганської бойовики почали відведення сил, повідомив заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

«Агресія Росії залишила без належного контролю радіонуклідні джерела в деяких районах Донецької та Луганської областей. Численні небезпечні об'єкти хімічної промисловості були зруйновані в результаті російської військової агресії», – підкреслив Шутенко.

Нинішня ситуація є вельми сприятливою для здійснення терористичних актів, у тому числі з використанням небезпечних хімічних речовин, небезпечних патогенів або радіоактивних матеріалів, зазначив Шутенко.

Раніше повідомлялося, що бойовики вирізали на металобрухт Донецький завод хімічних реактивів.

Нагадаємо, в російському місті Ростов-на-Дону днями пройшов уже другий з'їзд «Союзу добровольців Донбасу», який організатори та російські ЗМІ називають «громадським рухом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: