Україна заблокувала поставки електротурбін Siemens в Крим

Читать на русском
Україна підняла питання посилення правил дотримання режиму санкцій компаній ЄС у відносинах з Росією.
Сергій Петухов

Україна і ЄС внесли корективи в контракт німецької фірми Siemens про постачання електротурбін на Кубань, яким забороняються використовувати ці турбіни на території Криму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реаліі».

«У контракті німецької фірми внесені пункти, які забороняють використовувати ці турбіни на території Криму. Ми, зі свого боку, продовжимо моніторинг цієї угоди», – запевнив заступник голови українського мін'юсту Сергій Пєтухов.

Представник українського уряду додав, що ЄС оновлює своє інформування бізнес-структур: під час підписання контрактів з Росією, в них буде вписано положення, що обмежує використання товарів і технологій, передбачених санкціями, на території Криму.

Таким чином, Україна посилила правила виконання режиму санкції торгівлі європейських компаній з Кримом. Зокрема, зараз вирішується питання поставок електротурбін компанії Siemens, спочатку передбачених для станції, яку планують на Кубані.

Кредити на окупованих територіях і в Криму визнають безнадійнимиВласники українських банків, що мали бізнес у Криму до анексії та на території зони АТО, попросили міністра фінансів Олександра Данилюка підтримати їхню ініціативу щодо перегляду оподаткування безнадійних кредитів на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що 16 серпня 2016 року народний депутат України Рефат Чубаров пообіцяв, що для захисту прав людини в Україні буде створено Міжнародний правозахисний комітет «Крим».

Також 13 травня 2016 року голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв пообіцяв, що блокада Криму припинено не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: