МОЗ удосконалить систему швидкої допомоги

Читать на русском
МОЗ має намір найближчим часом удосконалити систему надання швидкої медичної допомоги, при цьому одним із напрямків такого вдосконалення стане впровадження автоматизованих диспетчерських систем.

Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я України має намір удосконалити систему надання швидкої медичної допомоги.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, передає «Слово і Діло».

Одним із напрямків такого вдосконалення стане впровадження автоматизованих диспетчерських систем. Удосконалення дозволить спрямовувати на виклик найближчу машину, а не машини, які перебувають на підстанції швидкої допомоги.

Лінчевський розповів, що важливим кроком реформи швидкої медичної допомоги є відсіювання непрофільних викликів, які можуть направляти лікарям первинної допомоги або педіатрам.

Заступник міністра повідомив про розробку курсів медичної допомоги для пожежників і поліцейських. Відповідні угоди з відомствами вже підписані. На його думку, наявні курси для поліцейських і пожежників є формальними та не відповідають сучасному рівню надання допомоги немедиками. Також Лінчевський зазначив, що наразі система швидкої допомоги є однією з найбільш ефективних і надійних в українській охороні здоров'я.

Нагадаємо, уряд України дозволив закладам охорони здоров'я надавати платні медичні послуги із застосуванням телемедицини.

Зазначимо, що з наступного року почнеться поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: