Парубій: утримання Сущенка треба кваліфікувати як «взяття в заручники»

Читать на русском
Глава Верховної Ради Андрій Парубій просить прокуратуру розглянути можливість розслідування по факту затримання українського журналіста Романа Сущенка в Росії по статті взяття у заручники.
Андрій ПарубійФото: УНІАН

Глава Верховної Ради Андрій Парубій просить прокуратуру розглянути можливість розслідування по факту затримання українського журналіста Романа Сущенка в Росії по статті «взяття у заручники».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу парламенту.

Європарламент закликав Кремль звільнити СущенкаВ Європарламенті вважають, що ситуація із Сущенком є тривожним сигналом для всіх, хто захоче відвідати Росію.

«Думаю, що прокуратурі слід розглянути можливість провадження по Кримінальному кодексу по статті «взяття у заручники», щоб ми змогли виявити, хто саме був ініціатором і хто виконавцем цієї дії, і щоб вони могли нести відповідальність перед правосуддям України», – підкреслив глава парламенту.

Він зазначив, що Росія «переходить будь-які межі».

«Якщо раніше вони викрадали і журналістів, і громадян з території України, то тепер починають брати у заручники закордонних журналістів», – наголосив Парубій.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повідомив, що українські дипломати відвідають Сущенка у московському СІЗО на наступному тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: